Eten en drinken: Mmm, lekker eten!

De dagelijke maaltijden en tussendoortjes zijn voor veel mensen prettige momenten van de dag. Ook voor je kind. Ze bepalen voor een belangrijk deel ons dagritme. In veel gezinnen is gezamenlijk eten één van de gezellige momenten van de dag. Het hele gezin zit bij elkaar en heeft aandacht voor elkaar. Als iedereen dan ook nog lekker eten op zijn bord heeft, is het helemaal fijn!

Maar het eten komt niet vanzelf op tafel. Je bedenkt misschien samen met je kind wat je gaat eten, jullie doen samen boodschappen en misschien mag je kind jou "helpen" met koken. Tijdens het spelen doet je kind je na en dekt het zelf de tafel.

Je kind krijgt steeds meer kennis van eten en drinken, krijgt een eigen smaak en voorkeuren en raakt vertrouwd met de gebruiken en eetgewoonten in het gezin, op het kinderdagverblijf en in de peuterspeelzaal.

Download hier de ouderbrief Piramide als pdf-bestand

Wij volwassenen praten veel over eten. Dat doe je natuurlijk ook met je kind.

Benoem tijdens het boodschappen doen wat je ophaalt. Laat je kind ook meehelpen met opruimen. Wat is dit? Waar bewaren we het? In de kast of in de koelkast of misschien in de vriezer.

Voor het koken wassen we natuurlijk onze handen, maar er moet nog meer schoongemaakt worden. Laat je kind helpen met het schoonmaken van groente of fruit. Of nog leuker laat je kind proeven of het eten gelukt is. Mmm, dat is lekker!

Onder het eten vraag je wat we eten en of het lekker is. Heb je genoeg of teveel?

 

Add a comment
onderwerp filmpje

Digitale boeken

onderwerp kleurplaat

Kleurplaat

onderwerp spelletje

Spelletje

onderwerp spelletje

Liedje