Digitale prentenboeken

Jonge kinderen kijken graag naar televisie. Ook op voorschoolse instellingen worden geanimeerde prentenboeken, ook wel digitale prentenboeken genoemd, steeds vaker ingezet. Animaties kunnen een belangrijke rol spelen bij de taalontwikkeling en de sociale ontwikkeling van je kind.

Uit onderzoek blijkt dat peuters per half uur 5 á 6 nieuwe woorden leren door het kijken naar geanimeerde prentenboeken. Dat is veel meer dan de 2 á 3 woorden per dag bij het traditionele voorlezen uit een prentenboek. Nieuwe woorden en begrippen worden in de animaties ondersteund met beweging en geluid en daardoor kunnen peuters de woorden veel beter onthouden. De combinatie van voorlezen uit een prentenboek en een geanimeerde versie van hetzelfde boek bekijken (opnieuw en opnieuw en opnieuw) is dus een goede actie!

Blauwtje en Geeltje zijn twee vriendjes. Ze spelen vaak samen. Als de mama van Blauwtje even weggaat om boodschappen te doen moet Blauwtje thuis blijven.

Add a comment

Big tekent kleine Beer. "Ik ga kleine beer tekenen, zegt Big." Eerst teken ik zijn hoofd. En dan zijn buik. Ik vergeet zijn naven niet. Zijn armen en benen teken ik ook!

Add a comment

Nijntje ziet overal kleuren. Ze gaat met Nina naar de speeltuin.

Add a comment
Add a comment
Add a comment

LLeo Lionni - Blauwtje en Geeltje

 

Add a comment
onderwerp filmpje

Digitale boeken

onderwerp kleurplaat

Kleurplaat

onderwerp spelletje

Spelletje

onderwerp liedje

Liedje