Holletje bolletje lente!

Je kind merkt vast dat de lente eraan komt. Er verandert veel in enkele weken. Het is vroeger licht en ook 's avonds wordt het later donker. De bomen en struiken krijgen nieuwe blaadjes, langzaam verschijnen er nieuwe bloemen en overal hoor je vogels fluiten. De sfeer verandert!

De dikke winterkleren gaan de kast in en de luchtiger (zomer)kleren kunnen aan! Waarschijnlijk brengen jullie al meer tijd buiten door, bijvoorbeeld in de tuin.

 Download hier de ouderbrief Piramide als pdf-bestand

De kip Dottie is heel blij dat ze voor de eerste keer een nest eieren heeft gelegd. Ze gaat bij de andere dieren langs: eend, varken, schaap, hond en koe. Maar die hebben het allemaal druk met hun jongen.
Ze gaat weer op haar eieren zitten. Als er plotseling barsten in de eieren komen, schrikt ze.Dan komen de kuikentjes te voorschijn. Heel trots en blij loopt ze over het erf en alle dieren komen kijken.
Prentenboek met aansprekende vrolijke illustraties. Voor peuters en kleuters vanaf ca. 2 jaar.

Add a comment

Beertje Bobbi is een dagje in de tuin. Hij rent met een kruiwagen, strooit zaadjes in de aarde en geeft de bloemen water. Dit deeltje is er één uit een lange serie van Bobbi-verhalen.
De verhaaltjes zijn geschreven in korte vierregelige gedichtjes (abcb). De tekst staat steeds op de linkerpagina, met daaronder een kleine tekening met een detail uit het versje.
Een mooi prentenboek voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Add a comment

Lekker wollig schaap.

Leuk om met je kind te maken! Print de kleurplaat van het schaap uit op iets steviger papier. Koop bolletjes make-up watten of witte watten en maak daar bolletjes van. Plak de bolletjes met hobbylijm op het schaap.

Add a comment

Hoe beleeft je kind deze veranderingen in de lente? Peuters zijn erg gericht op wat ze zien, horen, ruiken en proeven. Ze willen alles met de handen vastpakken. Zie je dat ook bij jouw kind? Heb je het ook zo druk met uitleggen en vertellen hoe alles heet?

Wil je kind ook weten wanneer de bloem uit de bol komt, hoe en waar vogels hun nest maken en wie er voor de pasgeboren vogeltjes zorgt?

Add a comment
onderwerp filmpje

Digitale boeken

onderwerp kleurplaat

Kleurplaat

onderwerp spelletje

Spelletje

onderwerp spelletje

Liedje