Mensen: Ik en jij

We leven voortdurend tussen andere mensen. Overal komen we elkaar tegen. Sommige kinderen hebben al, zo jong als ze zijn, veel contact met andere mensen. Bij andere kinderen is dat minder.

Het ene kind is nieuwsgierig en ondernemend. Het stapt onbevangen op iedereen af. Het andere kind bekijkt de wereld veilig aan moeders /vaders hand.

 Download hier de ouderbrief Piramide als pdf-bestand

Jop zwaait met zijn knuffel, verstopt hem onder zijn trui, speelt kiekeboe en probeert zelfs met Boeboe te voetballen. Samen met Boeboe verkent hij zijn hele lijf: handjes, voetjes, hoofd en benen.
Speels actieboekje voor peuters vanaf 18 maanden

Add a comment

Wat kent je kind kent al veel andere mensen. Vooral veel mensen die van je houden. Papa en mama en natuurlijk opa's en oma's. Misschien heeft je kind een broertje of zusje. En is dat nog een baby?

Wie komt je kind nog meer tegen? Op het kinderdagverblijf, in de winkel, op straat? Iedereen ziet er anders uit. 

Ga eens samen voor de spiegel staan. Wat zie je dan?

Waar zijn je voeten en waar zit je buik?

Kun je je rug ook zien?

Geef elkaar eens een kus op de wang.

Kun je de voeten van Papa of Mama ook zien. Wijs eens aan en vertel het maar!

Peuters bewegen graag. Ze klimmen en klauteren, vallen en staan weer op. Ze dansen en springen. Laat je kind lekker rennen over een speelveldje, in het bos of spelen in de speeltuin. Of doe samen verstoppertje. "Eén, twee, drie, vier, vijf .....tien. Wie niet weg is is gezien!"

Add a comment
onderwerp filmpje

Digitale boeken

onderwerp kleurplaat

Kleurplaat

onderwerp spelletje

Spelletje

onderwerp spelletje

Liedje