Verkeer: Broem tingeling!

Zodra jij en je kind een aantal stappen buiten gaan krijgen jullie te maken met het verkeer. Voetgangers, fietsers, motoren, auto's, vrachtwagens, maar ook treinen, boten en vliegtuigen. Samen nemen jullie deel aan het verkeer. Graag wel veilig!

Sommige kinderen stappen vanuit huis zo op de stoep in hun woonwijk of dorp, anderen belanden eerst nog in de veilige omgeving rondom huis. Je houdt je kind goed in de gaten. Zelfstandig buiten spelen met hun driewielertjes of loopfietsjes is nog niet aan de orde. Maar je kind krijgt al best veel mee van het verkeer om zich heen.

Download hier de ouderbrief Piramide als pdf-bestand

Tijn zit bij zijn moeder voor op de fiets. Ze gaan naar opa en oma. Onderweg komen ze een vrachtauto tegen, moeten ze wachten voor de trein, fietsen ze langs de haven en in de lucht vliegt een vliegtuig.
Vrolijk prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 2 jaar

Add a comment

Anna gaat samen met mama op de fiets naar de stad. Mama rijdt en Anna zit achterop. In de stad is het druk en er is veel lawaai. Anna en haar mama kijken altijd goed naar links en rechts, lopen op de stoep en steken over op het zebrapad. Een prentenboek over hoe je je moet gedragen in het verkeer. Vanaf ca. 2 jaar.

Add a comment

De wereld van je kind wordt steeds groter. Hoe gaan jullie bijvoorbeeld naar peuterspeelzaal of kinderdagverblijf? Merk je dat je kind steeds meer gaat letten wat er om hem of haar heen gebeurt? Je kind ziet van alles in het verkeer. In de buggy auto of voor op de fiets kijkt het om zich heen en neemt van alles in zich op.

Wijs de voertuigen om je heen eens aan en benoem samen wat je allemaal ziet. Kent je kind de woorden al?

Echte verkeersdeelnemers zijn jonge peuters nog niet, maar samen met jou nemen ze wel deel aan het verkeer. Samen houd je natuurlijk rekening met de verkeersregels. Tijdens het oversteken de regel "Links, rechts, links gekeken, dan oversteken" gebruiken maakt dat je kind zich bewust wordt van het gevaar. Je kind leert nog  veel meer versjes en heel veel woorden en begrippen die met het verkeer te maken hebben op het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal.

Add a comment
onderwerp filmpje

Digitale boeken

onderwerp kleurplaat

Kleurplaat

onderwerp spelletje

Spelletje

onderwerp spelletje

Liedje