thema ziekengezondIn ieder gezin is wel eens iemand ziek. Meestal duurt het maar kort en gaat het leven van alledag daarna weer gezond en wel verder.Ook je kind is wel eens ziek. Soms gaat het naar huisarts en soms moet het zelfs naar het ziekenhuis. Ook kent je kind het consultatiebureau. Daar wordt het onderzocht en krijgt het de inentingen (prikje).

Zowel thuis als op kinderopvang of peuterspeelzaal letten volwassenen goed op wat goed en gezond is voor je kind. Maar soms gebeuren er toch kleine ongelukjes. Je kind valt tijdens het spelen over zijn eigen voetjes, stoot zijn hoofd, lopen schrammen en zere knieën op. Dan moet je eerste hulp bieden. En daar horen naast pleisters, natte doeken en veel troost kusjes bij! Want wat helpt er nou beter dan een kusje. Kusje .....beter!

onderwerp filmpje homeonderwerp kleurplaat homeonderwerp spelletje homeLiedje

thema kunst

Overal om ons heen is kunst. Iedereen maakt kunst mee, ook jouw kind. Je kind hoort muziek en ziet hoe muziek wordt gemaakt. Je kind gaat misschien wel mee naar een theatervoorstelling of naar een voorstelling op de school van een broertje of zusje.

Je kind ziet mensen dansen en hoort mensen zingen. Je kind hoort rijmpjes en versjes. Zo maakt het kennis met poëzie. Je kind wordt voorgelezen en maakt kennis met Literatuur. Je kind ziet schilderijen en kent misschien wel platen in boeken die door kunstenaars zijn gemaakt.

onderwerp filmpje homeonderwerp kleurplaat homeonderwerp spelletje homeLiedje