logo MediaUkkieDagen 2018De allerkleinsten weten hun weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Dreumesen, peuters en kleuters swipen zo naar hun favoriete filmpjes en apps. Maar, mediavaardig maakt nog niet mediawijs. Dit jaar staan de Media Ukkie Dagen 2018 in het teken van mediawijsheid van jonge kinderen. Want, hoe doe je dat, je kinderen mediawijs gedrag aanleren? En wat kun je jouw dreumes, peuter en kleuter nu al leren over het omgaan met media? Het thema van de Media Ukkie Dagen 2018 is dan ook:

‘Dreumesen, peuters en kleuters mediawijs?’

Hoe kun je als ouder je kind niet alleen op het gebied van voeding en beweging, maar ook op het gebied van media een goede start meegeven?

De Media Ukkie Dagen vinden in 2018 plaats op 6 t/m 13 april.

24 januari t/m 3 februari 

NVD 2018 d2Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup is gekozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. Dit prentenboek staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen. Op 24 januari zijn de voorleesdagen groots gestart met het Nationale Voorleesontbijt. Kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, basisscholen en bibliotheken deden hier massaal aan mee.

Naast het prentenboek van het jaar hebben jeugdbibliothecarissen nog 9 aantrekkelijke prentenboeken uitgekozen. Bekijk de Prentenboek Top Tien op:  prentenboeken top tien

Maak je kind lid van de bibliotheek en ontvang het vingerpopje Tijger bij het gratis abonnement! (zolang de voorraad strekt)

Prentenboeken Top 10

thema ziekengezondIn ieder gezin is wel eens iemand ziek. Meestal duurt het maar kort en gaat het leven van alledag daarna weer gezond en wel verder.Ook je kind is wel eens ziek. Soms gaat het naar huisarts en soms moet het zelfs naar het ziekenhuis. Ook kent je kind het consultatiebureau. Daar wordt het onderzocht en krijgt het de inentingen (prikje).

Zowel thuis als op kinderopvang of peuterspeelzaal letten volwassenen goed op wat goed en gezond is voor je kind. Maar soms gebeuren er toch kleine ongelukjes. Je kind valt tijdens het spelen over zijn eigen voetjes, stoot zijn hoofd, lopen schrammen en zere knieën op. Dan moet je eerste hulp bieden. En daar horen naast pleisters, natte doeken en veel troost kusjes bij! Want wat helpt er nou beter dan een kusje. Kusje .....beter!

onderwerp filmpje homeonderwerp kleurplaat homeonderwerp spelletje homeLiedje

thema kunst

Overal om ons heen is kunst. Iedereen maakt kunst mee, ook jouw kind. Je kind hoort muziek en ziet hoe muziek wordt gemaakt. Je kind gaat misschien wel mee naar een theatervoorstelling of naar een voorstelling op de school van een broertje of zusje.

Je kind ziet mensen dansen en hoort mensen zingen. Je kind hoort rijmpjes en versjes. Zo maakt het kennis met poëzie. Je kind wordt voorgelezen en maakt kennis met Literatuur. Je kind ziet schilderijen en kent misschien wel platen in boeken die door kunstenaars zijn gemaakt.

onderwerp filmpje homeonderwerp kleurplaat homeonderwerp spelletje homeLiedje