Ziek en gezond: Kusje...beter!

In ieder gezin is wel eens iemand ziek. Meestal duurt het maar kort en gaat het leven van alledag daarna weer gezond en wel verder.Ook je kind is wel eens ziek. Soms gaat het naar huisarts en soms moet het zelfs naar het ziekenhuis. Ook kent je kind het consultatiebureau. Daar wordt het onderzocht en krijgt het de inentingen (prikje).

Zowel thuis als op kinderopvang of peuterspeelzaal letten volwassenen goed op wat goed en gezond is voor je kind. Maar soms gebeuren er toch kleine ongelukjes. Je kind valt tijdens het spelen over zijn eigen voetjes, stoot zijn hoofd, lopen schrammen en zere knieën op. Dan moet je eerste hulp bieden. En daar horen naast pleisters, natte doeken en veel troost kusjes bij! Want wat helpt er nou beter dan een kusje. Kusje .....beter!

Download hier de ouderbrief Piramide als pdf-bestand

Misschien is één van de gezinsleden of je kind juist in deze periode verkouden. Praat er eens over met je kind.

Hoe voelt het als je verkouden bent? Waar doet het zeer? Je hoofd, je keel, je neus? Misschien heeft je kind koorts, wat is dat? Heb je het zo warm? Je moet vaak je neus snuiten, hoesten en niezen. Je slaapt wat meer, maar je wordt wakker van het hoesten. En na een tijdje is het over. Je bent weer beter!

Add a comment

Je kind is ziek. Ziek zijn is niet zo'n prettige ervaring voor je kind en brengt ook extra zorg mee. Je kind vraagt meer aandacht dan gewoonlijk, want ja als je ziek bent kun je ook niet lekker spelen.

Samen proberen jullie door deze lastige dagen hen te komen. Verzamel eens een stapel prentenboeken of versjesboeken uit jullie boekenkast of van de bibliotheek en lees voor. Bekijk samen digitale prentenboeken op je tablet, smartphone of pc. (en je kind nog eens en nogeens) 

 

Add a comment
onderwerp filmpje

Digitale boeken

onderwerp kleurplaat

Kleurplaat

onderwerp spelletje

Spelletje

onderwerp spelletje

Liedje