Over leesklik

Vanuit de gemeente Aa en Hunze is samen met peuterspeelzalen, kinderopvang en bibliotheek een plan gemaakt om ouders (nog) meer te betrekken bij de ontwikkeling van hun jonge kinderen. Dit is: Leesklik. Het doel van leesklik is om de taalontwikkeling bij jonge kinderen te stimuleren: thuis en op de peuterspeelzaal of de kinderopvang. Leesklik bestaat uit een voorleescollectie en een website.

De voorleescollectie bestaat uit boeken, met een handleiding en bijbehorend speelgoed. Ouders krijgen dit mee naar huis, nadat op de kinderopvang en/of peuterspeelzaal al aandacht aan het boek is besteed.

Op de website, die is gerealiseerd door Biblionet Drenthe staan tips en ideeën voor onder andere spelletjes en knutseltips. Deze sluiten aan bij de activiteiten die op de peuterspeelzaal en kinderopvang plaatsvinden. Er staat ook informatie over voorlezen op en voorbeelden voor ouders.

Skid logo

Skid kinderopvang biedt in Aa en Hunze kinderopvang, peuteropvang, buitenschoolse opvang, gastouderopvang en tussenschoolse opvang. Kwaliteit, deskundigheid en continuïteit zijn sleutelwoorden.

Kinderdagverblijf de Buitenboel is gevestigd in Gieten en heeft een aantal specifieke kenmerken waarmee we ons onderscheiden. De bouw biedt bijzonder veel mogelijkheden tot 'samenspelen'.

Op peuterspeelgroep 't Krummelhoekje in Annen (onderdeel van KDV De Krullevaar) besteden we ruim aandacht aan leeftijdsgerichte activiteiten. Dit biedt extra stimulans en uitdaging.

In In Gasselternijveen kunt u terecht bij De Berenboot; een kleinschalig kinderdagverblijf met 1 verticale groep 0-4 jaar.

Bezoek Skidkinderopvang op skidkinderopvang

Add a comment

O&Ki is een kleinschalig kindercentrum met kinderopvang (0 tot 2 en 2 tot 4), een peuterspeelgroep, een BSO en een sport BSO. O&Ki staat voor Ouder en Kind, voor beide partijen willen wij de best mogelijke opvang bieden. Wij verzorgen voor kinderen opvang in een sfeervolle, huiselijke en uitdagende omgeving. Naast de veilige en gezellige huiskamers (groepsruimten) kunnen de kinderen ook volop spelen en ontdekken in de ruime speelhal of muziek maken in de muziekgang. Ook hebben wij een heerlijke uitdagende tuin met altijd buiten-speel-garantie. Onze Sport BSO is een echt BSO honk gevestigd op een unieke locatie. Wij hechten veel waarde aan de stimulering, ontwikkeling en educatie van kinderen, natuurlijk passend bij leeftijd van de kinderen. O&Ki kindercentrum, een kindercentrum met net dat beetje meer!

Bezoek O&KI op Facebook: www.facebook.com/oenkikindercentrum

Add a comment

Jonge kinderen kijken graag naar televisie. Animaties kunnen een belangrijke rol spelen bij de taalontwikkeling en de sociale ontwikkeling van je kind.

Uit onderzoek blijkt dat peuters per half uur 5 á 6 nieuwe woorden leren door het kijken naar geanimeerde (digitale)  prentenboeken. Dat is veel meer dan de 2 á 3 woorden per dag bij het traditionele voorlezen uit een prentenboek.

Nieuwe woorden en begrippen worden in de animaties ondersteund met beweging en geluid en daardoor kunnen peuters de woorden veel beter onthouden. De combinatie van voorlezen uit een prentenboek en een geanimeerde versie van hetzelfde boek bekijken (opnieuw en opnieuw en opnieuw) is dus een goede actie!

Add a comment