Over Leesklik

Vanuit de gemeente Meppel is samen met voorschoolse instellingen en bibliotheek een plan gemaakt om ouders (nog) meer te betrekken bij de ontwikkeling van hun jonge kinderen. Dit is Leesklik.

Het doel van Leesklik is om de taalontwikkeling bij jonge kinderen te stimuleren: thuis en op de peuterspeelzaal of de kinderopvang. Leesklik bestaat uit voorleescollecties en een website.

Een voorleescollectie bevat boeken, een handleiding, ouderbrief en bijbehorend speel-, leermateriaal. Ouders krijgen in een speciaal Leeskliktasje een boek mee naar huis. Op de kinderopvang en peuterspeelzaal is al aandacht aan het boek besteed. Kinderen houden van herhaling en zullen dus vragen Lees je me voor?

Op de website, gerealiseerd door Biblionet Drenthe, staan tips, spelletjes ideeën voor knutselwerkjes en digitale prentenboeken. Alles sluit aan bij de activiteiten die op de voorschoolse instellingen plaatsvinden. Er staat ook informatie over voorlezen op en voorbeelden voor ouders.

Jonge kinderen kijken graag naar televisie. Animaties kunnen een belangrijke rol spelen bij de taalontwikkeling en de sociale ontwikkeling van je kind.

Uit onderzoek blijkt dat peuters per half uur 5 á 6 nieuwe woorden leren door het kijken naar geanimeerde (digitale)  prentenboeken. Dat is veel meer dan de 2 á 3 woorden per dag bij het traditionele voorlezen uit een prentenboek.

Nieuwe woorden en begrippen worden in de animaties ondersteund met beweging en geluid en daardoor kunnen peuters de woorden veel beter onthouden. De combinatie van voorlezen uit een prentenboek en een geanimeerde versie van hetzelfde boek bekijken (opnieuw en opnieuw en opnieuw) is dus een goede actie!

Logo Partou

Partou kinderopvang aan de Zuiderlaan in Meppel is gevestigd in het Multifunctioneel Kindercentrum (MFK) 'Het Palet'. Voor u als ouder biedt Het Palet alle mogelijkheden en comfort onder één dak! Zo kunt u terecht bij Partou kinderopvang voor zowel dagopvang als buitenschoolse opvang.

Uitdagend activiteitenaanbod: voor ieder wat wils!

Bij Partou aan de Zuiderlaan bieden we uitdagende activiteiten aan, waarbij er aandacht is voor de behoeftes van het kind. De ruime en nieuw ingerichte groepen bieden hier alle mogelijkheden toe. Voor de allerkleinsten van 0-2 jaar is er veel rust een aandacht, omdat de kinderen rond de drie jaar een speciaal peuterprogramma aangeboden krijgen. Met dit programma worden de kinderen op een speelse manier voorbereid op de basisschool. Hiervoor worden zij gedurende een aantal uren in een aparte groep opgevangen.Daarnaast bieden wij een totaalpakket aan inclusief luiers (pampers), voeding (fles), vers fruit, gebruik van slaapzakjes, drinken en een complete broodmaaltijd.

Met de kinderen van de buitenschoolse opvang 'reizen wij de wereld over' op onze Wereldse bso. Iedere zes weken staat er een ander land centraal, dit is terug te vinden in het zes wekelijkse activiteitenaanbod.

Nieuwsgierig naar deze vestiging?

U bent van harte welkom voor een vrijblijvende rondleiding. Ervaar zelf ons prachtige vestiging met volop mogelijkheden! Voor meer informatie en het aanvragen van een rondleiding kunt u terecht op de website www.partou.nl/zuiderlaan of telefonisch: 0522 242627.

logo KOO

KOO Meppel is een kleine kinderopvangorganisatie die in september 2009 is opgericht door Jeroen en Femke van der Horst. Momenteel heeft KOO Meppel twee locaties: Kinderdagverblijf Het Kinderkasteel in de wijk Oosterboer en Kindcentrum De Plataan in het Centrum.

Het Kinderkasteel heeft twee verticale groepen. Op beide groepen kunnen per dag 16 kinderen in de leeftijd van nul tot vier jaar opgevangen worden. De groepen zijn gezellig ingedeeld, met onder andere een speelkeukentje, poppenhoek en speelgoedkast met divers ontwikkelingsmateriaal voor zowel baby, dreumes, als peuter.

Op de groepen werken per dag 3 gediplomeerde medewerkers. Uitgangspunt is dat ouders, maar bovenal de kinderen zoveel mogelijk vaste gezichten op een dag zien, zodat er een vertrouwensband ontstaat tussen de kinderen/ouders en de pedagogisch medewerkers.

Het Kinderkasteel heeft een ruim opgezet speelterrein waar kinderen volop kunnen genieten van diverse speeltoestellen en fietsjes. Ook is er op het speelterrein ruimte gemaakt voor het kweken van groenten, zoals tomaten, komkommers, pompoen, aardbei, meloen en wortels. Kinderen komen zo ook op speelse wijze in contact met de ontwikkeling van de natuur.

Facebook: facebook.com/KOOMeppel

Twitter: twitter.com/koomeppel

http://koomeppel.nl/

logo Doomijn

Doomijn verzorgt kinderopvang, voor-/tussen- en buitenschoolse opvang en peuteropvang.
In samenspel met ouders/verzorgers willen we alle kinderen een fijne plek geven. Dat is in onze ogen meer dan alleen zorgen voor veilige, schone ruimtes en goed speelgoed. We willen de leefwereld van “onze” kinderen laten groeien.

Het unieke van Doomijn is dat we dat doen door op al onze locaties te werken met doordachte methodes, die aandacht besteden aan alle ontwikkelingsgebieden. Zo dagen we kinderen uit om hun eigen talenten te ontwikkelen; daarbij bieden we allerlei activiteiten aan.

Natuurlijk geven we hen volop ruimte om samen te spelen, ook daar groeien ze van!

www.doomijn.nl