logo MediaUkkieDagen 2018De allerkleinsten weten hun weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Dreumesen, peuters en kleuters swipen zo naar hun favoriete filmpjes en apps. Maar, mediavaardig maakt nog niet mediawijs. Dit jaar staan de Media Ukkie Dagen 2018 in het teken van mediawijsheid van jonge kinderen. Want, hoe doe je dat, je kinderen mediawijs gedrag aanleren? En wat kun je jouw dreumes, peuter en kleuter nu al leren over het omgaan met media? Het thema van de Media Ukkie Dagen 2018 is dan ook:

Dreumesen, peuters en kleuters mediawijs?’

Hoe kun je als ouder je kind niet alleen op het gebied van voeding en beweging, maar ook op het gebied van media een goede start meegeven?

De Media Ukkie Dagen vinden in 2018 plaats op 6 t/m 13 april.

De Nationale Voorleesdagen 24 januari t/m 3 februari 

Ssst de tijger slaaptSsst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup is verkozen tot Prentenboek van het jaar 2018. Het prentenboek staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen. Op 24 januari zijn de Nationale Voorleesdagen groots gestart met het Nationale Voorleesontbijt. Kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, basisscholen en bibliotheken deden hier massaal aan mee!

Naast het prentenboek van het jaar hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen nog 9 aantrekkelijke prentenboeken uit het aanbod van 2017 uitgekozen. Bekijk de Prentenboek Top Tien op:  Prentenboeken Top Tien 2018

Maak je kind lid van de bibliotheek en ontvang het vingerpopje bij het gratis abonnement! (zolang de voorraad strekt)

Inspiratie nodig? Zo lezen wij interactief voor op kinderdagverblijf Doomijn (locatie Pelikaanstraat)

Op de voorschoolse instelling wordt ook veel voorgelezen. Hiervan zijn opnames gemaakt. Bekijk ze hier en zie hoe het er in de groep van je kind toe gaat.